Як правильно заморозити рибу - надійне обладнання для заморожених морепродуктів

Обладнання для зберігання замороженої риби


Обладнання для якісного і правильного зберігання замороженої риби



Для правильного зберігання і демонстрації замороженої риби та інших морепродуктів використовуються морозильні вітрини та скрині. Зауважимо, що для демонстрації замороженої риби в продуктових магазинах і супермаркетах використовуються спеціалізовані вітрини та морозильні ларі зі скляними кришками. Для зберігання запасів риби необхідно купити морозильну скриню з глухою кришкою – завдяки якісній теплоізоляції корпусу продукти будуть зберігатися максимально довго.

Щоб правильно вибрати і купити морозильну вітрину для свого продуктового магазину можна звернутися за професійною допомогою до наших консультантів. Вони детально розберуть Вашу проблему і порадять оптимальне морозильне обладнання для Ваших умов експлуатації.





ТОП морозильних скринь для зберігання замороженої риби і морепродуктів



Морозильна скриня Frostor F350S
Модель: Frostor F350S
Габарити (довжина, ширина, висота) мм: 1000*600*840
Обсяг, л: 350/310
Кількість кошиків, шт: 1
Внутрішнє оздоблення: пластифікований алюмінієвий лист
Температурний режим, * З: -12...-25
Компресор: Danfoss



Морозильна скриня Juka М400Z
Модель: Juka М400Z
Габарити (довжина, ширина, висота) мм: 1216*740*910
Обсяг, л: 406/358
Кількість кошиків, шт: 1
Внутрішнє оздоблення: пластифікований алюмінієвий лист
Температурний режим, * З: -14...-23
Компресор: Danfoss



Морозильна скриня Frostor F500S
Модель: Frostor F500S
Габарити (довжина, ширина, висота) мм:
Обсяг, л: 406/358
Кількість кошиків, шт: 1
Внутрішнє оздоблення: пластифікований алюмінієвий лист
Температурний режим, * З: -14...-23
Компресор: Danfoss



Технологія зберігання замороженої риби і морепродуктів



Для демонстрації замороженої риби магазин торгового холодильного обладнання HolodMax.com.ua пропонує холодильні вітрини найвищої якості за оптимальними цінами!


Специфіка заморожування риби обумовлена тим, що в тканинах риби міститься значна частина води, яка при правильному заморожуванню сприяє тривалому зберіганню риби і морських продуктів. Температура зберігання мороженої риби становить -18 градусів. При цьому, температурний режим повинен бути максимально стабільним, а коливання не повинні перевищувати±0,5 градусів. Вологість приміщень, де відбувається тривале зберігання риби повинно бути в межах 80-95 %.

Важливим моментом при заморожуванні морських продуктів, є технологія і швидкість заморозки, від якої в значній мірі залежить якість одержуваної продукції. Вважається, що заморожування зі швидкістю 0,5 сантиметрів на годину – це повільне заморожування. 0,5-3 см / год – прискорене, а 3-10 см / год – швидке заморожування. Найбільш рекомендований режим заморозки – це швидка заморозка в діапазоні температур від -1 до -5 градусів і інтенсивному теплообміні. У такому режимі кристали льоду, які утворюються в тканинах риби, утворюються максимально швидко і невеликих розмірів. Це дозволяє зберегти тканини риби і відповідно якість продукції. При більш повільних режимах заморозки кристали утворюються великих розмірів і в більшій мірі руйнують тканини риби.

Не допускається розморожування з повторним заморожуванням риби! При розморожуванні кристали льоду в тканинах риби руйнуються, тканини розм'якалі і сочяться. Якщо в такому стані знову зробити заморозку риби, то кристали вже утворюються практично у всіх внутрішніх тканинах значно більшим шаром, самі тканини будуть зруйновані і риба втратить матеріальні властивості і смакові якості.


Морозильне обладнання для зберігання риби

Упаковка і зберігання заморожених морських продуктів



Перед зберіганням заморожену рибу як правило глазують за спеціальною технологією. Технологія глазурування полягає в покритті всій поверхні риби невеликою крижаною скоринкою, яка дозволяє зберегти рибу від висихання і окислення жиру. Глазурування риби проводять шляхом занурення продукції в холодну воду на кілька секунд. Можливо також і зрошення риби, але даний спосіб менш ефективний, оскільки не дозволяє отримати рівномірний шар скоринки, тому використовується рідко. Для зберігання замороженої риби і морепродуктів ми пропонуємо використовувати морозильні ларі, з асортиментом яких Ви можете ознайомитися, відвідавши відповідний розділ.

Занурення риби в холодний водяний розчин дозволяє домогтися рівномірної скоринки. При цьому, вага скоринки повинна бути не менше 3-4% від маси риби, в залежності від жирності риби. Як правило, для глазурування застосовують прісну воду з температурою -2 градуси і нижче. 

Упаковують заморожену рибу дрібного і середнього розміру, як правило в картонні коробки по три частини масою до 40 кг. При цьому, частини в коробках перекладають папером для уникнення злипання риби. Дно і верхню частину ящиків також вистилають папером, а бічні сторони ящика оснащують теплоізоляційними картонними прокладками.

Велику рибу часто упаковують в мішки масою до 60 кг. Мішки використовуються спеціальні для заморожених продуктів, які дозволяють зберігати максимально тривалий час температуру зберігання продукції при транспортуванні і вивантаженні.
 
Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3