Експлуатація та обслуговування торгового холодильного обладнання

Правила експлуатації та обслуговування холодильного обладнання

 

Щоб холодильна вітрина, шафа холодильна для пива або морозильна скриня працювала довго і безперебійно, слід виконувати лише кілька простих правил: 

 

  • нормальна температура всередині приміщення – в технічному паспорті, який додається до кожної одиниці холодильного обладнання вказано діапазон температури усередині приміщення, при якій гарантується нормальна робота холодильної установки. Також холодильне обладнання не було завдано в місці недоступному для прямих сонячних променів та інших атмосферних впливів;
Експлуатація та обслуговування торгового холодильного обладнання

 


   
  • перевантаження зайвим товаром – також в технічному паспорті є рекомендації по максимальному завантаженні продуктами харчування, в разі перевантаження порушується нормальна циркуляція повітря і компресор починає працювати на межі своїх можливостей;

Експлуатація та обслуговування торгового холодильного обладнання

 

 


 

 
  • розміщувати тільки охолоджені продукти – щоб холодильна камера швидко і добре охолоджувала продукти харчування, вони не повинні бути теплими, а тим більше гарячими;

 

 


 

  • не встановлювати обладнання біля батарей - відстань до найближчих опалювальних приладів має бути не менше двох метрів;
 

 


 

 
  • частота відкривання дверей впливає на температуру всередині камери – чим більше потік людей в магазині і чим частіше відбувається відкривання дверей в холодильнику або стулок в скрині, тим більше втрачається холоду, враховуйте це при виборі, адже не все обладнання призначене для таких умов експлуатації;
 

 


 

  • використовувати захисний бар'єр від стрибків напруги – на жаль, ніхто не застрахований від короткого замикання або перепадів напруги в електричній мережі, тому ми настійно рекомендуємо захищати таке дороге обладнання спеціальним бар'єром;

 


 

  • КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ включення холодильного обладнання в електромережу з напругою понад 242 В і нижче 198В;

 


 

  • тільки один холодильник в одну розетку – забороняється використовувати різні «трійники» і «подовжувачі», які можуть призвести до перевантаження мережі і тим самим викликати коротке замикання або пожежу, розетка повинна мати заземлювальну лінію;

 


 

  • чистий випарник і конденсатор у вітрині і система дренажу в холодильній шафі періодично необхідно проводити планову чистку випарника і конденсатора в холодильних вітринах. У них може потрапляти різне сміття, поліетиленові кульки і пакувальна плівка;
 

 


 

  • дати відстоятися холодильнику 5-6 годин перед першим запуском – після тривалого транспортування холодильного обладнання потрібен час для стабілізації масла в компресорі і фреону у всій холодильній магістралі;
 

 


 

  • підтримувати обладнання в чистоті – потрібно періодично мити холодильне обладнання від залишків продуктів харчування, особливо це стосується холодильних вітрин.

 


 

Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 53-11-911
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3