Правила експлуатації та обслуговування холодильного обладнання
Щоб холодильна вітрина, шафа холодильна для пива або морозильна скриня працювала довго і безперебійно, слід виконувати лише кілька простих правил:
- нормальна температура всередині приміщення – в технічному паспорті, який додається до кожної одиниці холодильного обладнання вказано діапазон температури усередині приміщення, при якій гарантується нормальна робота холодильної установки. Також холодильне обладнання не було завдано в місці недоступному для прямих сонячних променів та інших атмосферних впливів;
|
|
|
- перевантаження зайвим товаром – також в технічному паспорті є рекомендації по максимальному завантаженні продуктами харчування, в разі перевантаження порушується нормальна циркуляція повітря і компресор починає працювати на межі своїх можливостей;
|
|
|
- розміщувати тільки охолоджені продукти – щоб холодильна камера швидко і добре охолоджувала продукти харчування, вони не повинні бути теплими, а тим більше гарячими;
|
|
|
- не встановлювати обладнання біля батарей - відстань до найближчих опалювальних приладів має бути не менше двох метрів;
|
|
|
- частота відкривання дверей впливає на температуру всередині камери – чим більше потік людей в магазині і чим частіше відбувається відкривання дверей в холодильнику або стулок в скрині, тим більше втрачається холоду, враховуйте це при виборі, адже не все обладнання призначене для таких умов експлуатації;
|
|
|
- використовувати захисний бар'єр від стрибків напруги – на жаль, ніхто не застрахований від короткого замикання або перепадів напруги в електричній мережі, тому ми настійно рекомендуємо захищати таке дороге обладнання спеціальним бар'єром;
|
|
|
- КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ включення холодильного обладнання в електромережу з напругою понад 242 В і нижче 198В;
|
|
|
- тільки один холодильник в одну розетку – забороняється використовувати різні «трійники» і «подовжувачі», які можуть призвести до перевантаження мережі і тим самим викликати коротке замикання або пожежу, розетка повинна мати заземлювальну лінію;
|
|
|
- чистий випарник і конденсатор у вітрині і система дренажу в холодильній шафі періодично необхідно проводити планову чистку випарника і конденсатора в холодильних вітринах. У них може потрапляти різне сміття, поліетиленові кульки і пакувальна плівка;
|
|
|
- дати відстоятися холодильнику 5-6 годин перед першим запуском – після тривалого транспортування холодильного обладнання потрібен час для стабілізації масла в компресорі і фреону у всій холодильній магістралі;
|
|
|
- підтримувати обладнання в чистоті – потрібно періодично мити холодильне обладнання від залишків продуктів харчування, особливо це стосується холодильних вітрин.
|
|
|