Вибір холодильного обладнання для ресторану

Відкриття ресторану має на увазі вкладення досить великих інвестицій і серйозний підхід до організації управління ресторанним бізнесом. Досить великий відсоток інвестицій "з'їдає" закупівля торгового холодильного обладнання. Багато підприємців йдуть за схемою покупки б\у обладнання, яке вже невідомо, скільки було у використанні і невідомо, скільки ще пропрацює в інтенсивному режимі. Як правило, так чинять недосвідчені підприємці, які не розуміють, що від надійного холодильного обладнання залежить майже весь його бізнес, адже ресторан це в першу чергу якісна, свіжа і смачно приготована ​​їжа.

 

 

Види торгового холодильного обладнання для ресторанного бізнесу

 


Холодильне обладнання, яке використовується в ресторанному бізнесі можна розділити на кілька груп:

 

  • Холодильні столи;
  • Морозильні шафи і камери;
  • Холодильні та морозильні шафи;
  • Холодильні вітрини для демонстрації готових страв.

 

Холодильна шафа для бару - Stalgast 78
 
Холодильні шафи є обладнанням, яке найпростіше підбирати для свого ресторану. Тут головне не спокуситися на сумнівну аферу, яку практикують деякі підприємці і пізніше дуже дорого платять за свій в корені не правильний вибір встановити кілька побутових холодильників замість професійних холодильних шаф. В першу чергу побутові холодильники не розраховані на роботу де постійно відкриваются двері, потужності компресора не вистачає, двері з часом починають примерзати до корпусу, так як відкриваються по кілька десятків разів на годину і так далі. Не варто економити на тому, що в найближчому майбутньому може принести Вам колосальні збитки.
 
Можна помітити збільшення рівня продажів середньо і низькотемпературних холодильних столів. Вони можуть Вам здорово заощадити частину бюджету будучи і робочим столом для кухаря і холодильником для зберігання продуктів одночасно. Також здорово заощаджувати робочий простір, який можна використовувати з більшою користю.

Холодильні вітрини для демонстрації страв трудяться цілий робочий день для зручності офіціантів і комфорту клієнтів ресторану. До їх числа відносяться демонстраційні вітрини для салатів, закусок і десертів. Респектабельні ресторани вищого класу набувають часто спеціальні вітрини для зберігання шоколадних тістечок і тортів.

Режим роботи вітрини знаходиться в межах +15 градусів Цельсія, що є оптимальним для зберігання кондитерської шоколадної продукції. Але досить висока ціна не дозволяє купувати такі вітрини невеликим ресторанам і кафетеріям. Досить часто кондитерські вітрини обробляють під дизайн ресторанного комплексу, вони прекрасно поєднуються із загальним видом і приємно виглядають в загальному інтер'єрі приміщення.



Камери шокової заморозки для ресторанів і кафе


Одним з нових видів торгового холодильного обладнання, яке активно використовується в ресторанному бізнесі в даний момент, є камери шокової заморозки. Використовуючи камери шокової заморозки, Ви з легкістю зможете обслужити великі банкети і завжди бути готовими до замовлення дорогих страв, які вимагають великого запасу часу для приготування. Блюдо готуватися до певного моменту, потім поміщається в камеру шокової заморозки і потім може зберігатися в морозильній камері досить тривалий термін. Після процесу розморожування страви його потрібно довести до готовності і подати на стіл здивованим клієнтам, які будуть в приємному шоці як Ви встигли приготувати страву за все за пару десятків хвилин, яке готуватися кілька годин мінімум.

Досить часто зустрічається ситуація коли довго доводиться пояснювати "новоспеченим" власникам ресторанного бізнесу що холодильного обладнання повинно бути придбано достатньо для Ваших же потреб і що воно повинно відповідати певним параметрам. Ніхто Вам не порекомендує зберігати м'ясо і рибу в одному відділенні холодильника. Для цього обов'язково потрібно використовувати професійну холодильну шафу з ізольованими холодильними відділеннями. Так само не забувайте, що холодильне обладнання повинно забезпечувати певні технологічні процеси приготування страв, інакше Ви отримаєте зовсім не те що очікуєте, а Ваші клієнти будуть дуже незадоволені результатом свого замовлення або навіть відвідування Вашого ресторану.

Вибирайте техніку правильно, і все у Вас буде в порядку! Бажаємо вдалого вибору і низьких цін! Менеджери інтернет магазину торгового холодильного обладнання HolodMax.com.ua завжди до Ваших послуг, підкажуть, розкажуть і не дадуть зробити неправильний вибір!
 
 
 
Дані матеріали є авторськими.
 
Часткове або повне копіювання всіх складових частин сайту в якій би то не було формі дозволено тільки при розміщенні прямого активного посилання на www.holodmax.com.ua 
 
Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3